Werken aan een duurzame,
eerlijke wereld

mail[at]jojannekevanderveen.nl
Telefoon: 06-22123222

Curriculum vitae
LinkedIn

Laatste update: 11 februari 2019

Web design & development: JV 2018

Luisteren | Zang- en pianoles | Compositie

Luisteren

<< Terug naar top

Zang- en pianoles

Mijn leven lang al zing ik en speel ik piano. Muziek maken is een van mijn lievelingsdingen in de wereld. Hoewel ik momenteel niet als uitvoerend muzikant werk in verband met mijn promotieonderzoek aan de VU, doe ik af en toe nog wel coachingswerk. Sinds 2007 geef ik les en coaching aan zangers in de lichte muziek van alle niveaus. In 2014 was ik de coach van Merel Marcuse. Zij nam deel aan het Drentse traject van PopSport, een coachingswedstrijd voor jong muzikaal talent. In 2013 coachte ik Lotte Scherjon. Zij nam deel als zangeres, pianiste en componiste. Lotte haalde de landelijke ronde van PopSport en won daar de prijs voor 'Best song'.
<< Terug naar top

Compositie

Sinds jaar en dag schrijf ik liedjes. Het begon met simpele popliedjes voorzien van melodie, akkoorden en tekst. Inmiddels zijn mijn composities een stuk complexer en interessanter geworden. Ik houd van rijke harmonische structuren en ik kan erg genieten van het op elkaar afstemmen van de partijen van verschillende instrumenten. Tijdens mijn conservatoriumopleiding heb ik bovendien leren componeren en arrangeren voor uitgebreidere ensembles. Dit resulteerde in de suite, en mijn eindexamenstuk, Kritik der konventionellen Vernunft. Dit is een compositie van ongeveer 45 minuten, bestaande uit verschillende delen, voor zang, strijkkwartet (eerste en tweede viool, alt-viool en cello), blaaskwartet (dwarsfluit, klarinet, hoorn en baritonsaxofoon) en band (piano, gitaar, basgitaar, drums). Bekijk hier een deel van de bladmuziek. Mocht u geïnteresseerd zijn in het hele stuk, dan hoor ik het graag.

Zoekt u een componist? Voor een popliedje? Filmmuziek? Of wilt u bijvoorbeeld iets gearrangeerd hebben voor een strijkerssectie? Neemt u vooral contact met mij op.
<< Terug naar top

Laatste update: 29 augustus 2016